Öka medvetandet om vad som händer i vår tid

Kunskapsalliansen EBC Kreaprenör arrangerade perioden 27 oktober - 3 november 2005 nio möten, workshops och seminarier på temat ”Att Bo, Leva och Verka i Kunskapssamhället - kunskapsregionens utveckling i dag och i morgon - hur utvecklar vi intelligenta byar, städer och regioner" i Helsingborg, Tjörn och Stockholm. 

Det skedde i samarbete med forskaren och entreprenören Csaba Varga från Ungern och den svenske IK-profeten Leif Edvinsson och företaget Bottom Line.  Observera att Varga verkar i Ungern, den nya EU-medlemmen, som tidigare tillhörde planekonomin bakom järnridån. Nu inspirerade han åhörarna med temat ”Meta theory, future vision, participating democracy”.

Under Sverigeturnén samverkade Kreaprenöralliansen med Marknadsföreningen i Helsingborg och med Helsingborgs kommun och fick stöd av företagare i Helsingborg, på Tjörn och i Stockholm samt av lärare och projektledare på Campus Helsingborg resp. Södertörns högskola.

I seminarierna i Helsingborg och Stockholm deltog som "braständare" förre LO-utredaren Jan Edling, numera Vinnova, med sin Agenda Sverige (Obs! PDF-format).


Här hittar Du nu den fullständiga rapporten med dokumentation.

Imi Markos, Leif Edvinsson, Anikó Bródy, LO Landin och Csaba Varga
utanför Dunkers kulturhus i Helsingborg